Νοικιασμένο παραμένει το 90% των φοιτητικών σπιτιών της Καρδίτσας -Έλλειψη «τριαριών» στην πόλη

Νοικιασμένο παραμένει το 90% των φοιτητικών σπιτιών της Καρδίτσας -Έλλειψη «τριαριών» στην πόλη

02-02-2021

Μικρό είναι το ποσοστό των φοιτητών, σε τμήματα που λειτουργούν στο νομό μας, που αποφάσισε να ξενοικιάσει το φοιτητικό σπίτι, λόγω της πανδημίας και του ότι δεν γίνονται διά ζώσης μαθήματα.

Παράγοντες της αγοράς ακινήτων που μίλησαν στο KarditsaLive.Νet, προσδιόρισαν αυτό το ποσοστό στο 10% περίπου, τονίζοντας ότι είναι ένα ποσοστό που δεν επηρεάζει τις συνθήκες της αγοράς και δεν διαφοροποιεί προσφορά και ζήτηση και κατ΄ επέκταση τιμές.

Η πλειοψηφία των φοιτητών συνεχίζει να νοικιάζει, στη λογική ότι είναι θέμα χρόνου να λειτουργήσουν εκ νέου τα πανεπιστήμια και πως μία μετακόμιση προς τον τόπο μόνιμης διαμονής και μία δεύτερη, όταν ανοίξουν οι σχολές, στον τόπο φοίτησης, με ταυτόχρονη αναζήτηση σπιτιού, είναι και κοπιαστική διαδικασία και οικονομικά ασύμφορη.

Αυτό που φαίνεται να επιδιώκουν οι οικογένειες των φοιτητών που δεν δικαιούνται μείωσης ενοικίου λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, είναι να το ζητούν από τους ιδιοκτήτες.

Τα τριάρια το μεγάλο πρόβλημα της Καρδίτσας

Στον τομέα των σπιτιών, αναφέρει στο KarditsaLive Net ο κ. Κώστας Κολοβός εκ μέρους της KW, το πρόβλημα είναι με αυτά των δύο δωματίων, που κυρίως ψάχνουν τα νέα ζευγάρια. Η ζήτηση είναι μεγάλη και οι προσφορά μικρή καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα πολλά τέτοια διαμερίσματα, με τις ζητούμενες προδιαγραφές και κυρίως να μην ξεπερνούν σε ηλικία την εικοσαετία.

Γι αυτό το λόγο οι τιμές παραμένουν αρκετά υψηλά, χωρίς τάσεις υποχώρησης και με προσεκτική επιλογή των ενοικιαστών από τους ιδιοκτήτες. Το προφίλ του υποψήφιου ενοικιαστή, είπε χαρακτηριστικά, παίζει σημαντικό ρόλο στο να υπάρξει συμφωνία με τον ιδιοκτήτη.

πηγή: karditsalive.net