7 Συμβουλές διακόσμησης που Μπορούν να Κάνουν τη Μεγάλη Αλλαγή

7 Συμβουλές διακόσμησης που Μπορούν να Κάνουν τη Μεγάλη Αλλαγή

13-01-2021

Όλα όσα δεν γνωρίζετε και μπορούν να αλλάξουν στη στιγμή τον χώρο σας.
Τα λίγα τετραγωνικά δεν έχουν μόνο μειονεκτήματα. Ενα μικρό δωμάτιο είναι ιδανικό για χαλάρωση, αρκεί να εκμεταλλευτείτε σωστά κάθε εκατοστό του και να μην το… «κουράσετε».
Σε ένα υπνοδωμάτιο, για παράδειγμα, μπορείτε να ντύσετε το κρεβάτι με τα ίδια (ή παρόμοια) μοτίβα με αυτά που έχετε χρησιμοποιήσει και στην ταπετσαρία – αν το σκεφτείτε, υιοθετείτε ένα πολύ συνηθισμένο μοδιστικό τρικ: Για παράδειγμα, για να δείχνεις ψηλότερος φροντίζεις να φοράς ομοιόμορφα τα prints.
Συνδυάστε το Παλιό με το Καινούργιο και Καταπλήξτε!
1. Δεν είναι απαραίτητο να βάψετε το σοβατεπί το ίδιο χρώμα με τον τοίχο. Η αντίθεση δίνει ένταση στον χώρο και πιο μοντέρνο ύφος, ενώ μην ξεχνάτε ότι ένα σκούρο γκρι ή καφέ χρώμα καλύπτει τέλεια τα μικροατύχηματα (γδαρσίματα, μουτζούρες κ.λπ.).
2. Στις μεσογειακές χώρες, όπως η Ελλάδα, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ταιριάζουν καλύτερα οι λευκοί τοίχοι, καθώς δημιουργούν πιο ανάλαφρο και φωτεινό αποτέλεσμα. Ωστόσο, αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα δούμε ότι οι κάτοικοι των ηλιόλουστων αυτών χωρών αγαπούσαν πολύ το χρώμα και τολμούσαν εκρηκτικούς συνδυασμούς, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα σκούρα χρώματα προσδίδουν πολυτέλεια.
Χρώμα: Αγαπημένοι Συνδυασμοί που Ταιριάζουν σε Κάθε Υπνοδωμάτιο
3. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι θα παντρεύονται πολλές διαφορετικές υφές, χρώματα, μοτίβα και στυλ. Αν μιλάμε μόνο για δύο συνοδευτικά μαξιλάρια μπορείτε και πάλι να επιλέξετε την αντίθεση, θα πρέπει όμως να συνδέονται με κάτι άλλο μέσα στο δωμάτιο (τις κουρτίνες, το χαλί, την ταπετσαρία στις πολυθρόνες κ.λπ.).
4. Ο συνδυασμός πολυτελών με ευτελή ή μοντέρνα υλικά είναι η σύγχρονη προσέγγιση του τι θεωρείται «design». Για παράδειμα, ένα ξύλινο τραπέζι συνδυάζεται με ένα χαλί από μετάξι ή καρέκλες από plexiglass ή ένα δερμάτινο καναπέ δημιουργώντας μια πρακτική σύνθεση αποτελούμενη από ένα όμορφο, ανθεκτικό τραπέζι και οικονομικές εύκολα καθαριζόμενες καρέκλες.
Σε Αυτά τα Πράγματα σας Παίρνει να Κάνετε... Τσιγκουνιές!
5. Ενα φωτιστικό το οποίο είναι κρεμασμένο είτε πολύ ψηλά είτε πολύ χαμηλά αλλάζει όλη την ατμόσφαιρα του δωματίου. Ενα μέτρο περίπου απόσταση από την επιφάνεια της τραπεζαρίας φωτίζει επαρκώς το δείπνο και δεν σκληραίνει τον χώρο.
6. Τέλος, στη διακόσμηση έχει ενδιαφέρον να συναντάς το αναπάντεχο. Ετσι, π.χ., ντύστε με μια ταπετσαρία μια μεσόπορτα (στο διάδρομο), την ντουλάπα, ακόμα και το ταβάνι.
HIGHLIGHTS
Οι μεσογειακές χώρες παραδοσιακά αγαπούσαν το χρώμα και το τολμούσαν σε εκρηκτικούς συνδυασμούς.
Ενα φωτιστικό πρέπει να απέχει 1 μ. περίπου από την επιφάνεια της τραπεζαρίας για να φωτίζει ιδανικά το δείπνο.
Στη διακόσμηση έχει ενδιαφέρον το αναπάντεχο. Ντύστε με μια ταπετσαρία την ντουλάπα, το ταβάνι.

πηγή: spirossoulis