7 τρόποι για να φρεσκάρεις την βεράντα ή τον κήπο σου!

7 τρόποι για να φρεσκάρεις την βεράντα ή τον κήπο σου!

01-06-2020

Μήπως κάθε φορά που βγαίνεις στο μπαλκόνι ή τον κήπο κοιτάς αριστερά δεξιά χωρίς να ξέρεις τι να πρωτοκάνεις για να το απολαύσεις στον μέγιστο βαθμό;
Αυτή την Άνοιξη ανακατέλαβε τον χώρο σου με έξυπνες λύσεις και ολίγον τι DIY, ώστε να τον αναδιαμορφώσεις σε ένα απολύτως χρηστικό χώρο με κάποια από τις 7 λύσεις που σου δίνουμε!
Τεχνητός χλοοτάπητας
Οι τεχνητοί χλοοτάπητες για τον κήπο σου, ξεκινούν από τα διψήφια ποσά ευρώ – για έναν που θα σου κρατήσει σε καλή κατάσταση 4-5 χρόνια και φτάνουν μέχρι τετραψήφια νούμερα αν θέλεις να βάλεις σε όλο τον κήπο.
Το μεγάλο σου κέρδος είναι η διατήρηση γκαζόν χωρίς συντήρηση, με τους επαγγελματικούς να αντέχουν πραγματικά πολλά χρόνια!
Σαλόνι μπαλκονιού και κήπου
Αν σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο στον κήπο ή το μπαλκόνι, μια καλή επένδυση είναι ένα σαλόνι κήπου
Μεταμορφώνει τον χώρο πολύ γρήγορα στο μικρό σου εξωτερικό βασίλειο και θα περνάς ευχάριστες ώρες με την παρέα και την οικογένειά σου!
Φράχτης-καφασωτό
Καλοί και οι φράχτες όπως θυμάσαι, αλλά ένα καφασωτό μπορεί να κατασκευαστεί με μικρότερο κόστος! Γενικά υπολόγιζε ότι αν μπορείς εσύ να βλέπεις τους γείτονές σου, μπορούν και αυτοί, οπότε αν το ζητούμενο είναι η αυξημένη ιδιωτικότητα, επένδυσε σε ένα καφασωτό.
Όχι μόνο θα έχεις την ησυχία σου, αλλά θα μπορείς να κρεμάσεις και ότι διακοσμητικό θέλεις!
Deck από παλέτες
Μείωσε δραστικά το κόστος, φτιάχνοντας ένα deck από παλέτες. Δες τα σχετικά DIY και να είναι σίγουρος πως υπάρχουν δεκάδες τρόποι για επαγγελματικό αποτέλεσμα. Άσε που όλες οι πρώτες ύλες θα σου έρθουν δωρεάν!
Κούνια που μας κούναγε!
Μια κούνια ή μια αιώρα μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο άμεσα στο πιο χαρούμενο και ανέμελο μέρος του σπιτιού. Η αιώρα μπορεί να αντέξει σε μπαλκόνι ανάμεσα στο κάγκελο και τον τοίχο, ενώ η κούνια πιάνεται από τον πάνω μπαλκόνι ή το στέγαστρο του κήπου ή της βεράντας σου, μπορείς να τοποθετήσεις τα πάντα.
Υπάρχουν κουνιστοί καναπέδες, κουνιστά κρεβάτια και πολυθρόνες που απλά περιμένουν να τα αγοράσεις ή να τα κατασκευάσεις!
Βάψε ή φρέσκαρε την βεράντα
Αν βάψεις την βεράντα, το μπαλκόνι ή φρεσκάρεις τον κήπο σου θα νιώσεις άμεσα την διαφορά με ελάχιστο κόστος. Μπορείς να δώσεις στυλ στα πλακάκια σε στυλ σκακιέρας όπως στην φωτογραφία ή απλά να αρκεστείς στο να φρεσκάρεις τα έπιπλα με teak oil.
Σκιάση
Έστω ότι έχεις πέργκολα, κιόσκι ή απλά ένα σαλονάκι. Όλα αυτά θα ήταν καλύτερα με σκίαση, έτσι δεν είναι; Μπορείς να τοποθετήσεις αέρινες κουρτίνες για να μεγιστοποιήσεις τον χρόνο παραμονής σου εκεί, ακόμα και αν έχει πολύ ήλιο!
Την ίδια στιγμή μπορείς να βελτιώσεις μια από τις παραπάνω προτάσεις μας και χάρη στην σκίαση να χαρείς ακόμα περισσότερο τον χώρο!
Ξεκίνα λοιπόν και φτιάξε τον μικρό σου παράδεισο τώρα που ο καιρός έφτιαξε και θα περνάς αρκετό χρόνο στο μπαλκόνι ή τον κήπο του σπιτιού.

πηγή: decoration.gr