Αυτοί Είναι οι Κρυμμένοι Προορισμοί της Ευρώπης

Αυτοί Είναι οι Κρυμμένοι Προορισμοί της Ευρώπης

08-07-2019

Σχεδιάζοντας ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ή ακόμα κι όταν απλά σκέφτεστε την απάντηση στο ερώτημα «Πού θα θέλατε να ταξιδέψετε;» στο μυαλό σας έρχονται οι μεγάλες, γνωστές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Σπάνια θα σκεφτείτε ή θα αναρωτηθείτε για εκείνη τη μικρή νότια πόλη της Γαλλίας ή ένα γραφικό, εντυπωσιακό χωριό της Ολλανδίας. Γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε προορισμούς που, ίσως, δεν έχετε ξανακούσει, αλλά υπόσχονται να σας μαγέψουν και να σας προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία, αν τους επισκεφθείτε.
Kotor Την στιγμή που όλοι θα επέλεγαν ένα ταξίδι στην Κροατία για τις ξεναγήσεις σε μέρη που γυρίστηκαν σκηνές του Game Of Thrones στο Dubrovnik, εσείς μπορείτε να επιλέξετε την παραθαλάσσια πόλη Kotor στο Μαυροβούνιο. Το οχυρωμένο λιμάνι της, που χτίστηκε από τους Ενετούς, οι εντυπωσιακές, καθαρές παραλίες που περιβάλλονται από τα ψηλά, επιβλητικά βουνά δημιουργούν ένα παραμυθένιο τοπίο. Ακόμα πιο απολαυστική είναι η θέα του ηλιοβασιλέματος με φόντο την Αδριατική θάλασσα. Αν βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε θαλασσινά σε ένα από τα πολλά εστιατόρια στα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης.
Sintra Ταξιδεύοντας στην Πορτογαλία το μόνο σίγουρο είναι πως θα επισκεφτείτε την πρωτεύουσα Λισαβόνα. Όχι, απαραίτητα! Σε μισή ώρα οδικώς μπορείτε να βρείτε μια μικρή παραμυθένια πόλη, ονόματος Sintra. Με τα πολύχρωμα κάστρα, τους καταπράσινους κήπους, η μικρή αυτή πόλη θα σας ξετρελάνει με την ιστορία και το παραμυθένιο τοπίο της.
Piran Πρόκειται για μια από τις καλύτερα διατηρημένες ιστορικές πόλεις της Ευρώπης, στη νοτιοδυτική πλευρά της Σλοβενίας. Ο λόγος για την πόλη Piran, ή αλλιώς «Ανατολική Βενετία». Λόγω της τοποθεσίας της, ανάμεσα στα σύνορα Ιταλίας και Σλοβενίας, οι κουλτούρες αυτών των δύο χωρών συνδυάζονται αρμονικά. Μπορείτε να θαυμάσετε τα μεσαιωνικά της κτίρια, τα στενά δρομάκια και τη θέα από το καμπαναριό του καθεδρικού ναού του Αγ. Γεωργίου.
Annecy Όσο κι αν θυμίζει το Άμστερνταμ, η πόλη Annecy βρίσκεται στην περιοχή των Άλπεων στη νοτιοανατολική Γαλλία. Ξεχωρίζει για την παλιά πόλη, γνωστή ως Vieille Ville, με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα κανάλια και τα σπίτια με τα παστέλ χρώματα. Αν την επισκεφτείτε, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας τρώγοντας πρωινό σε ένα από τα καφέ δίπλα στη λίμνη θαυμάζοντας τη φυσική ομορφιά γύρω σας. Το χειμώνα, το λευκό τοπίο με φόντο τις χιονισμένες Άλπεις, την κάνει, ακόμα, πιο παραμυθένια και γραφική.
Seville Αν θέλετε να ταξιδέψετε στην Ισπανία, τότε έχετε άλλη μια πόλη να προσθέσετε στη διαδρομή σας. Η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας με την πανέμορφη ισπανική αρχιτεκτονική και την καλλιτεχνική παράδοση είναι η περιοχή στην οποία θα μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις φλαμένκο της χώρας. Εντυπωσιακό αξιοθέατο αποτελεί, επίσης, το βασιλικό παλάτι Alcazar με τα περίπλοκα ψηφιδωτά και τους ανθισμένους κήπους.
πηγή: spirossoulis