Ιδανικό design για μια χαρούμενη και φωτεινή κατοικία 33τμ

Ιδανικό design για μια χαρούμενη και φωτεινή κατοικία 33τμ

15-06-2018

Το μικρό αυτό διαμέρισμα χρησιμοποιεί στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο που διαθέτει με μοναδικό στόχο ένα εργονομικό και ευχάριστο περιβάλλον. Η αρχιτέκτονας Juliana Matalon από την Estudio Ela Arquitetura, μαζί με την Carol Dantas, έχουν σχεδιάσει την αναδιαμόρφωση ενός μικρού διαμερίσματος 33 τετραγωνικών μέτρων στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.
Εσωτερικά του διαμερίσματος υπάρχει ο χώρος εργασίας, ένα γραφείο κολλητά στον τοίχο στον οποίο έχει τοποθετηθεί καθρέφτης. Ο καθρέφτης, έχει ειπωθεί πολλές φορές, είναι πλέον από τα πιο γνωστά στοιχεία της εσωτερικής διακόσμησης που μεγαλώνει τον χώρο και αυξάνει την φωτεινότητα εσωτερικά του δωματίου, πόσο μάλιστα σε ένα γραφείο που ο σωστός φωτισμός είναι απαραίτητο στοιχείο για γραφή και ανάγνωση.
Στην απέναντι μεριά του γραφείου, στην μεγαλύτερη πλευρά του διαμερίσματος, έχουν συνδυαστεί η κουζίνα και τα έπιπλα του καθιστικού. Το τμήμα των ντουλαπιών που εκτείνεται κατά μήκος της οροφής, δημιουργεί τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο στο μικρό διαμέρισμα, ενώ ένας μικρός διαιρούμενος υαλοπίνακας χωρίζει τον πάγκο της κουζίνας με τον χώρο ψυχαγωγίας
Δεν λείπει βέβαια και ο μικρός καναπές, σε απαλό γκρίζο, στην ίδια ομάδα χρωμάτων με τα έπιπλα του γραφείου και των ντουλαπιών, συνοδευόμενος με ένα γεωμετρικό χαλί που απαλύνει την ατμόσφαιρά. Ο μικρός καναπές θεωρείται ο προθάλαμος, το καθιστικό του σπιτιού που μπορεί να κάτσουν οι επισκέπτες επεκτείνεται στο υπόλοιπο μισό διαμέρισμα, όπου λούζεται από φως και από την πανέμορφη θέα του Σαν Πάολο.
Ο χώρος του καθιστικού περιέχει τον καναπέ, την τραπεζαρία και το πλυντήριο με το δικό του νεροχύτη, καθώς συνορεύει με το μπαλκόνι, μια μίξη υψηλής αισθητικής, εργονομίας και ελευθερίας.
Δεν λείπει σίγουρα η κρεβατοκάμαρα και η τουαλέτα, το μπάνιο βρίσκεται σαφώς δίπλα από την κρεβατοκάμαρα. Ο χωρισμός με το υπόλοιπο σπίτι γίνεται σχεδόν νοητά, ένα ξύλινο τοίχωμα είναι αυτό που μπλοκάρει το μάτι του επισκέπτη και ξεκαθαρίζει τα σύνορά του κάθε ένα χώρου. Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο στην εσωτερική διακόσμηση και ειδικά στην διαμόρφωση μικρών χώρων, είναι το φως. Όπως και σε προηγούμενα παραδείγματα έτσι και εδώ, το φως είναι σε θέση να ταξιδέψει σε ολόκληρο το διαμέρισμα, με τρόπο που κάνει το διαμέρισμα να φαίνεται μεγαλύτερο.
Το μπάνιο διατηρεί ένα μινιμαλιστικό σχεδιασμό σε απαλό γκρι και λευκό. Ο κρυφός φωτισμός κάτω από τον καθρέφτη εκτός από πρόσθετο φως, είναι και αυτό με την σειρά του ένα στοιχείο που μεγαλώνει τον χώρο.
Πηγή: DecoPlus