Καρδίτσα: Αυξημένη ζήτηση ενοικιαζόμενων σπιτιών λόγω των φοιτητών

Καρδίτσα: Αυξημένη ζήτηση ενοικιαζόμενων σπιτιών λόγω των φοιτητών

31-08-2016

Σε αναζήτηση σπιτιού βρίσκονται αυτό το διάστημα οι απανταχού πρωτοετείς φοιτητές, ενόψει της έναρξης των υποχρεώσεών τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Από το σκηνικό αυτό δεν θα μπορούσε να λείψει η Καρδίτσα με την Κτηνιατρική Σχολή και τα τμήματα ΤΕΙ. Προσπαθώντας να σκιαγραφήσουμε την εικόνα που επικρατεί σήμερα στην τοπική αγορά ενοικιαζόμενων ακινήτων και το τι είναι αυτό που ψάχνουν οι φοιτητές, απευθυνθήκαμε στους ειδικούς.

Συγκεκριμένα το KarditsaLive.Net μίλησε με τον Σύμβουλο Ακίνητης Περιουσίας της εταιρείας REMAX κ. Θανάση Κασιούρα που μας έδωσε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Πρώτα απ’ όλα μας είπε ότι η κίνηση κάθε χρόνο αυτή την εποχή είναι αυξημένη. Αυτό που έχει αλλάξει τα δύο-τρία τελευταία χρόνια είναι ότι οι φοιτητές και οι γονείς τους είναι πιο συνειδητοποιημένοι ως προς το τι θέλουν. Και ψάχνουν να βρουν αυτό που πλησιάζει περισσότερο στα στάνταρ που έχουν βάλει.

Σε ερώτησή μας αν τα μεσιτικά γραφεία προτιμούνται περισσότερο και αν έχουν να προσφέρουν το κάτι επιπλέον μας είπε ότι είναι σαφώς περισσότερος ο κόσμος που απευθύνεται σε μεσιτικά γραφεία σε σχέση με παλιά. Γνωρίζουν ότι θα βρουν κάτι ελεγμένο, ότι θα έχουν κάθε δυνατή βοήθεια στο συμβόλαιο ώστε να έχει ξεκάθαρους όρους αλλά και σε τομείς όπως οι συνδέσεις παροχών ρεύματος, νερού κ.λ.π.

Για το τι σπίτια είναι αυτά που επιλέγουν οι φοιτητές μας είπε πως οι περισσότεροι προτιμούν πλέον την ιδιοκατοίκηση και όχι την συγκατοίκηση όπως γινόταν παλιότερα. Έτσι αναζητούν γκαρσονιέρες και δυάρια τα οποία επιλέγουν αν είναι ή προς το κέντρο ή προς την οδό Τρικάλων που είναι πιο κοντά στις σχολές. Πρόσθεσε ότι σημαντικό ρόλο στην επιλογή παίζει και το θέμα της εύκολης πρόσβασης σε συγκοινωνίες.

Σε ότι αφορά τώρα στις τιμές η πλειονότητα των ακινήτων κυμαίνεται από 150 έως 200 ευρώ. Τα περισσότερα πάντως σπίτια, τόνισε είναι μεγαλύτερα της 15ετίας καθώς νεότερες κατασκευές προς ενοικίαση είναι λίγες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην εύκολη η εξεύρεση του επιθυμητού ακινήτου καθώς τα παλαιά σπίτια δεν προτιμούνται και επιλέγονται ως έσχατη λύση.

Σε ερώτησή μας για τα επιπλωμένα σπίτια σημείωσε ότι υπάρχουν στην Καρδίτσα αλλά δεν επαρκούν. Σαφώς πρόσθεσε και υπάρχει ζήτηση αλλά ο αριθμός των υφιστάμενων επιπλωμένων σπιτιών δεν την καλύπτει. Υπογράμμισε πάντως ότι οι τιμές των επιπλωμένων είναι 15% με 20% μεγαλύτερες από τα υπόλοιπα.

Κλείνοντας ζητήσαμε από τον κ. Κασιούρα να μας πει την επαγγελματική του άποψη για το τι πρέπει να προσέχει κάποιος που θέλει να νοικιάσει ένα σπίτι. Όπως μας ανέφερε οι όροι στο συμβόλαιο πρέπει να είναι σαφείς και κατανοητοί, να είναι σε καλή κατάσταση το σπίτι και χωρίς φθορές, να βρίσκεται σε σημείο που να υπάρχουν σχετικά κοντά τα απαραίτητα καταστήματα που θα εξυπηρετούν τον ενοικιαστή και η κατασκευή του να παρέχει ασφάλεια και σιγουριά σ’ αυτόν που θα κατοικήσει μέσα.

πηγη: karditsalive.net